Aanhanger onderdelen van Aanhangwagendirect.nl

Ben jij opzoek naar een nieuwe aanhanger? Of naar een nieuwe aanhanger onderdelen? Neem dan gerust een kijkje op Aanhangwagendirect.nl. Aanhangwagendirect is een erg betrouwbare verkoper van volledige aanhangers en losse onderdelen daarvan. In deze blog gaan wij wat dieper in op de aanhanger onderdelen die Aanhangwagendirect aanbiedt. Hierbij kan je een voorbeeld nemen de koppelingen en neuswielen, welke is geschikt voor jou?

Banden en velgen

Wanneer je opzoek bent naar de juiste band, ben je bij Aanhangwagendirect aan het goede adres, maar er zijn wel een paar dingen die je moet weten voordat je de juiste band hebt gevonden. Ten eerste heb je de juiste steekmaat nodig, wanneer je deze niet weet kan je niet met 100% zekerheid de juiste banden aanschaffen. Deze kan je opmeten door de 4 bouten op de band van bout tot bout diagonaal te meten. Ook kan je hem opmeten door de 5 bouten diagonaal vanaf bout 1 te meten. Verder is de inchmaat ook erg belangrijk in het vinden van de beste band. De inchmaat kun je vinden door middel van de codes die op de band staan. Op deze code staat als eerste de breedte, vervolgens de hoogte en als laatste de inchmaat. Van deze code, 195/50R13 is de band 13 inch. Bij de code 4.00-8 is de inchmaat 8. Ook wordt er aangeraden altijd het wiel met dezelfde inchmaat te vervangen.

Koppelingen en neuswielen

Ook zijn er veel mensen die opzoek zijn naar een koppeling of een neuswiel voor hun aanhanger. Deze biedt Aanhangwagendirect ook aan. Maar welke op koppeling of neuswiel is geschikt voor jou? Om hierachter te komen moet je weten of de koppeling geremd of ongeremd is. Wanneer de koppeling geremd is, is het merk van de koppeling erg belangrijk. Verder is het heel belangrijk om te weten wat het minimale trekvermogen is. Hierdoor weet je wat er maximaal getrokken kan worden met de koppeling. De bevestigingsnorm en de aansluitmaten zijn ook erg belangrijk. Doormiddel van het typenummer op de koppeling kan je exact dezelfde vervangen!

Een neuswiel is niet verplicht, maar toch gebruiken veel mensen hem wel bij de aanhanger. Dit omdat een neuswiel het heel makkelijk maakt de aanhanger te vervoeren met de hand. Ook zorgt een neuswiel ervoor dat de aanhanger niet op de grond valt wanneer de aanhanger van de trekhaak wordt gehaald. De maatvoering van de neuswielen wordt vaak gebaseerd op het laadvermogen, bij kleinere aanhangers zal je vaak zien dat je 35 mm of 48 mm neuswielen zijn. Voor grotere aanhangers ga je al snel naar de neuswielen van 60 mm.

Aanhanger verlichting

Om veilig de weg op te mogen en kunnen heb je verlichting nodig. Probeer eigenlijk altijd dezelfde verlichting aan te schaffen als dat je nu hebt, maar heb je een 7-polige of 13-polige aansluiting? En hoeveel meter kabel heb je nodig? Dit zijn vragen die erg belangrijk zijn als het gaat om verlichting. Voor vragen over verlichting of algemene vragen kan je contact opnemen met de klantenservice van Aanhangwagendirect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *