Linkbuilding en SEO kantoor

Camberg 15
9400 Ninove
Tel: + 32/ 495/21 45 83
Mail: info@seobureau.be

Linkbuilding is belangrijk

Hoewel SEO en linkbuilding altijd hand in hand zijn gegaan, is het belang van het bouwen van links van hoge kwaliteit nog nooit zo groot geweest. Het is vaak de enige reden dat een pagina hoger scoort dan die van een concurrent, dus het is essentieel om het belang van linkbuilding te begrijpen als onderdeel van een SEO-campagne van hoge kwaliteit om te concurreren voor online zichtbaarheid.

Of u nu nieuw bent met link building, of u bouwt al een tijdje backlinks, deze blog is ontworpen om u te helpen begrijpen link building, het belang ervan, soorten links, en hoe link building kan profiteren van uw bedrijf.

Wat is link building?

Linkbuilding uitbesteden is simpelweg het proces van het bouwen van hyperlinks van andere websites terug naar uw eigen. Zoekmachines crawlen de links tussen de individuele pagina’s op uw website en de links tussen hele websites.

Een link naar uw site is een signaal naar Google dat uw website een kwaliteitsbron over het onderwerp is, die een vermelding waard is. Sites met meer backlinks krijgen vaak een hogere ranking van Google. SEO’s verwijzen hier vaak naar als “link juice”.

Er zijn vele soorten linkbuilding technieken die je kunt gebruiken, en hoewel ze allemaal variëren in moeilijkheidsgraad en complexiteit, is linkbuilding een van de tijdrovende onderdelen van het werk van een SEO. En niet alle links zijn gelijk geschapen. Bijvoorbeeld, een link van de Guardian zal van veel meer waarde voor u dan een van de website van een onbekende reisblogger.

Waarom is linkbuilding belangrijk voor SEO?

Link building is een belangrijk onderdeel van SEO diensten omdat het zoekmachines helpt nieuwe webpagina’s te ontdekken, en bepaalt hoe goed een pagina moet ranken in de SERPs.

Google zegt over link building:

“In het algemeen kunnen webmasters de rang van hun sites verbeteren door sites van hoge kwaliteit te maken die gebruikers zullen willen gebruiken en delen.”

Dit betekent dat bij het gebruik van link building tactieken, uw focus moet liggen op het verdienen van links omdat u geweldige inhoud hebt gemaakt die uw gebruikers willen delen – niet alleen link building voor zoekmachines.

Linkbuilding is een van de belangrijkste ranking factoren voor Google, naast:

On-page SEO en contentoptimalisatie
Vertrouwen en autoriteit van de website
Laad snelheid van de website
Mobielvriendelijkheid
Gebruikers ervaring elementen
White hat SEO vs. Black hat SEO
Als het gaat om link building, is er een goede en een verkeerde manier. Voor de levensvatbaarheid en de prestaties van uw website op de lange termijn, moet uw linkbuildingtactiek op natuurlijke wijze worden uitgevoerd en de webmasterrichtlijnen volgen die door Google zijn ingesteld.

White hat SEO is het proces van het gebruik van organische link building tactieken om uw online zichtbaarheid te verbeteren. Deze technieken krijgen een duim omhoog van Google, maar nemen meestal meer tijd in beslag dan Black hat technieken. Vraag hier onze linkbuilding prijzen aan.