Zoeken naar:
Auto Verkopen voor Sloop

 

Auto Verkopen voor Sloop: De Verborgen Schat in Je Oude Voertuig

Heb je een oude, roestige auto die je niet meer gebruikt en waarvan je denkt dat hij geen waarde meer heeft? Het kan tijd zijn om te overwegen je auto te verkopen voor sloop. Dit kan niet alleen een handige manier zijn om van je oude voertuig af te komen, maar het kan ook financieel lonend zijn. In dit artikel gaan we dieper in op het proces van het verkopen van je auto voor sloop, waarom het de moeite waard kan zijn en welke stappen je moet volgen om dit succesvol te doen.

Waarom Zou Je Je Auto Verkopen voor Sloop?

Laten we beginnen met de vraag waarom je zou moeten overwegen je auto voor sloop te verkopen. Er zijn verschillende redenen waarom dit een aantrekkelijke optie kan zijn:

 1. Milieuoverwegingen: Oude auto’s die niet meer kunnen worden gerepareerd, kunnen een negatieve impact hebben op het milieu. Ze kunnen lekken en giftige stoffen lekken, zoals olie en koelvloeistof. Door je auto te verkopen voor sloop, draag je bij aan een milieuvriendelijke verwijdering en recycling.
 2. Ruimte Vrijmaken: Oude, niet-functionele auto’s nemen waardevolle ruimte in beslag in je garage of op je oprit. Door je auto voor sloop te verkopen, maak je ruimte vrij voor andere doeleinden.
 3. Financiële Compensatie: Veel mensen realiseren zich niet dat zelfs een oude, kapotte auto nog steeds waarde heeft. Sloopbedrijven betalen meestal een bedrag voor het schrootmetaal en andere bruikbare onderdelen van je auto.
 4. Tijd en Geld Besparen: Het proberen te verkopen van een niet-functionerende auto op de reguliere tweedehandsmarkt kan tijdrovend en kostbaar zijn. Het kan moeilijk zijn om kopers te vinden, en de kosten voor reparaties kunnen snel oplopen. Verkopen voor sloop kan een snelle en eenvoudige oplossing zijn.

Nu je begrijpt waarom het verkopen van je auto voor Autosloop een goede optie kan zijn, laten we eens kijken naar de stappen die je moet volgen om dit proces succesvol te doorlopen.

Stap 1: Documenteer de Staat van Je Auto

Voordat je contact opneemt met een sloopbedrijf, is het belangrijk om de huidige staat van je auto te documenteren. Dit omvat:

 • Het maken van foto’s van de auto vanuit verschillende hoeken, zowel van binnen als van buiten.
 • Het noteren van eventuele schade, zoals deuken, roestplekken of kapotte onderdelen.
 • Het vastleggen van het merk, het model, het jaar en het kenteken van de auto.

Deze informatie zal nuttig zijn wanneer je contact opneemt met sloopbedrijven, omdat ze op basis hiervan een schatting van de waarde van je auto kunnen geven.

Stap 2: Zoek Een Betrouwbaar Sloopbedrijf

Nu je weet wat je hebt en in welke staat je auto verkeert, is het tijd om op zoek te gaan naar een betrouwbaar sloopbedrijf. Hier zijn enkele tips om je te helpen een geschikt bedrijf te vinden:

 • Vraag om aanbevelingen: Vraag vrienden, familieleden of collega’s of ze ervaring hebben met het verkopen van een auto voor sloop en of ze een bedrijf kunnen aanbevelen.
 • Online zoeken: Gebruik zoekmachines en online directories om sloopbedrijven in jouw regio te vinden. Lees recensies en beoordelingen van andere klanten om de reputatie van het bedrijf te beoordelen.
 • Controleer licenties en vergunningen: Zorg ervoor dat het sloopbedrijf alle benodigde licenties en vergunningen heeft om auto’s te slopen en te recyclen. Dit is een belangrijk teken van professionaliteit en wettelijke naleving.

Stap 3: Neem Contact Op en Ontvang Een Offerte

Nadat je een of meerdere sloopbedrijven hebt geïdentificeerd, neem je contact met ze op om je auto te verkopen. Ze zullen je vragen stellen over de staat van je auto en kunnen je een ruwe schatting van de waarde geven op basis van de informatie die je hebt verstrekt.

Het is een goed idee om contact op te nemen met meerdere bedrijven om verschillende offertes te krijgen. Op deze manier kun je de beste deal vinden voor je auto.

Stap 4: Regel het Ophalen van Je Auto

Als je eenmaal een acceptabele offerte hebt ontvangen, kun je afspreken wanneer het sloopbedrijf je auto komt ophalen. De meeste sloopbedrijven bieden ophaalservices aan, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het transport van je auto naar hun locatie.

Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten klaar hebt liggen, zoals het kentekenbewijs en eventuele eigendomsbewijzen. Het sloopbedrijf zal je ook vragen om de sleutels van de auto en alle beschikbare documentatie over de servicegeschiedenis te overhandigen.

Stap 5: Ontvang Betaling en Papierwerk

Zodra het sloopbedrijf je auto heeft opgehaald, ontvang je de afgesproken betaling. Dit kan contant of via een bankoverschrijving gebeuren, afhankelijk van wat je met het bedrijf hebt afgesproken.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle benodigde papierwerk en documentatie krijgt van het sloopbedrijf om de overdracht van eigendom te voltooien. Dit omvat meestal een bewijs van vernietiging en een vrijwaringsbewijs.

Stap 6: Verwijder Je Persoonlijke Bezittingen

Voordat je je auto verkoopt voor sloop, is het essentieel om alle persoonlijke bezittingen uit de auto te verwijderen. Dit omvat zaken als cd’s, navigatiesystemen, kinderzitjes en andere waardevolle of persoonlijke items. Het is gemakkelijk om dingen over het hoofd te zien, dus neem de tijd om de auto grondig te doorzoeken voordat deze wordt opgehaald.

Stap 7: Overweeg Milieuvriendelijke Opties

Als je om milieuredenen bezorgd bent, kun je overwegen om milieuvriendelijke opties te bespreken met het sloopbedrijf. Sommige bedrijven kunnen onderdelen van de auto recyclen of hergebruiken, wat de ecologische impact kan verminderen. Vraag het sloopbedrijf naar hun milieubeleid en welke stappen ze nemen om auto’s op een verantwoorde manier te slopen en recyclen.

Conclusie

Het verkopen van je auto voor sloop kan een verstandige keuze zijn als je een oud voertuig hebt dat niet meer de moeite waard is om te repareren of te verkopen op de reguliere tweedehandsmarkt. Het biedt niet alleen financiële voordelen, maar het is ook milieuvriendelijk en kan ruimte vrijmaken in je garage of oprit. Volg de hierboven beschreven stappen om dit proces succesvol te doorlopen en zorg ervoor dat je samenwerkt met een betrouwbaar sloopbedrijf om de best mogelijke deal te krijgen. Door je auto te verkopen voor sloop, kun je niet alleen afscheid nemen van een oud voertuig, maar ook bijdragen aan een schonere en meer duurzame toekomst.

De Spaanse Makelaar VS auto verkoper

De Spaanse Makelaar: Uw Betrouwbare Bron voor Zowel Huizen als Tweedehandsauto’s in Nederland

De Spaanse makelaar is al lang een vertrouwde naam als het gaat om het vinden van prachtige huizen en villa’s in Spanje. Maar wist u dat we onze diensten hebben uitgebreid? Naast het aanbieden van onroerend goed in Spanje, zijn we nu ook uw go-to bron voor hoogwaardige tweedehandsauto’s in Nederland. In dit artikel ontdekt u alles wat u moet weten over onze uitstekende service voor het exporteren van wagens vanuit Nederland.

Een Nieuwe Stap: Tweedehandsauto’s vanuit Nederland

Als toonaangevende makelaar begrijpen we dat onze klanten verschillende behoeften hebben. Terwijl sommigen dromen van het bezitten van een prachtige villa aan de Spaanse kust, zijn anderen op zoek naar betrouwbare tweedehandsauto’s om door Nederland te rijden. We hebben naar u geluisterd en besloten om ons aanbod uit te breiden om aan al uw wensen te voldoen.

Onze Selectie Tweedehandsauto’s

Onze selectie tweedehandsauto’s is met zorg samengesteld om aan de hoogste normen te voldoen. Of u nu op zoek bent naar een compacte stadsauto, een ruime gezins-SUV of zelfs een luxe sportwagen, wij hebben de perfecte auto voor u. Onze ervaren experts hebben elk voertuig grondig geïnspecteerd en gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze in uitstekende staat verkeren en betrouwbaar zijn voor uw dagelijkse avonturen op de Nederlandse wegen.

Betaalbare Prijzen

Bij De Spaanse Makelaar streven we ernaar om onze klanten kwaliteit te bieden tegen betaalbare prijzen. We begrijpen dat het kopen van een auto een belangrijke investering is, en daarom zorgen we ervoor dat onze tweedehandsauto’s concurrerend geprijsd zijn. Bovendien werken we samen met gerenommeerde financiële instellingen om u flexibele financieringsopties te bieden, zodat u uw droomauto kunt bezitten zonder uw budget te overschrijden.

Uw Tevredenheid is Onze Prioriteit

Bij De Spaanse Makelaar staat klanttevredenheid bovenaan onze lijst. Ons toegewijde team is er om u te begeleiden bij elke stap van het aankoopproces. Of het nu gaat om het kiezen van de juiste auto, het regelen van financiering of het afhandelen van de nodige documentatie, wij zijn er om u te helpen. Onze vriendelijke en professionele medewerkers zijn altijd beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden en u de best mogelijke service te bieden.

Bij De Spaanse Makelaar zijn we verheugd om onze diensten uit te breiden en u nu hoogwaardige tweedehandsauto’s vanuit Nederland aan te bieden. Of u nu een nieuwe auto nodig heeft voor uw dagelijkse woon-werkverkeer of een avontuurlijke roadtrip, wij hebben de perfecte auto voor u. Vertrouw op onze expertise en toewijding aan klanttevredenheid om de auto van uw dromen te vinden. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen!

De Voordelen van Het Kopen van een Tweedehandsauto bij De Spaanse Makelaar

Wanneer u besluit om een tweedehandsauto bij Onze Makelaar Spanje te kopen, profiteert u van tal van voordelen. Hier zijn enkele redenen waarom wij uw beste keuze zijn voor het kopen van een auto in Nederland:

1. Kwaliteit en Betrouwbaarheid

Onze toewijding aan kwaliteit en betrouwbaarheid staat centraal in alles wat we doen. Elke tweedehandsauto in ons assortiment is zorgvuldig geselecteerd en onderworpen aan grondige inspecties om ervoor te zorgen dat deze in uitstekende staat verkeert. U kunt met vertrouwen rijden, wetende dat uw nieuwe auto aan de hoogste normen voldoet.

2. Diverse Opties

We begrijpen dat iedereen unieke behoeften heeft als het gaat om hun voertuigkeuze. Daarom bieden we een breed scala aan automodellen, merken en types aan. Of u nu op zoek bent naar een zuinige stadsauto, een ruime gezinswagen of een krachtige terreinwagen, u zult zeker de perfecte auto vinden die aan uw eisen voldoet.

3. Deskundig Advies

Ons team van ervaren experts staat altijd klaar om u deskundig advies te geven. We begrijpen dat het kopen van een tweedehandsauto een belangrijke beslissing is, en we zijn hier om u te begeleiden bij elke stap van het proces. Of het nu gaat om technische specificaties, brandstofefficiëntie of de geschiktheid van een auto voor uw levensstijl, wij hebben de antwoorden op al uw vragen.

4. Flexibele Financieringsopties

Bij De Spaanse Makelaar begrijpen we dat financiën een belangrijke rol spelen bij de aankoop van een auto. Daarom bieden we flexibele financieringsopties aan die aan uw budget en behoeften kunnen worden aangepast. Ons doel is om uw droomauto betaalbaar te maken zonder in te boeten aan kwaliteit.

5. Probleemloze Aankoop

Wij streven ernaar om uw aankoopervaring zo probleemloos mogelijk te maken. Ons team behandelt alle benodigde documentatie en formaliteiten, zodat u zich kunt concentreren op het genieten van uw nieuwe auto. U kunt erop vertrouwen dat we u van begin tot eind ondersteunen.

Contacteer Ons Vandaag Nog!

Bij De Spaanse Makelaar zijn we gepassioneerd over het leveren van hoogwaardige tweedehandsauto’s en uitstekende klantenservice. Als u op zoek bent naar uw volgende auto, wacht dan niet langer. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen uw perfecte voertuig te vinden. Rijd met vertrouwen en stijl op de Nederlandse wegen met De Spaanse Makelaar aan uw zijde!

Veranda bouwen voor sloopautobedrijf

Een Veranda Bouwen voor een Sloopautobedrijf: Duurzaamheid en Functionaliteit

Het bouwen van een veranda voor een sloopautobedrijf is een geweldige investering voor zowel de esthetiek als de functionaliteit van uw bedrijfsterrein. Een veranda biedt niet alleen bescherming tegen de elementen, maar kan ook dienen als een veelzijdige buitenruimte voor verschillende doeleinden. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van het bouwen van een veranda voor uw sloopautobedrijf en geven we u handige tips voor een succesvol project.

Duurzaamheid staat centraal

Een van de belangrijkste voordelen van het bouwen van een veranda voor uw sloopautobedrijf is de duurzaamheid ervan. Veranda’s kunnen worden gebouwd met materialen die bestand zijn tegen zware belastingen en de tand des tijds doorstaan. Dit is essentieel voor een bedrijf dat te maken heeft met zware voertuigen en materialen.

Gebruik van duurzame materialen

Bij het plannen van uw verandaproject is het belangrijk om te kiezen voor materialen die bestand zijn tegen slijtage en weersinvloeden. Hout, aluminium en staal zijn uitstekende keuzes voor de constructie van een duurzame veranda. Deze materialen vereisen weinig onderhoud en gaan vele jaren mee.

Milieuvriendelijkheid

Een duurzame veranda kan ook bijdragen aan de milieuvriendelijkheid van uw sloopautobedrijf. Door materialen te gebruiken die gerecycled kunnen worden of afkomstig zijn uit duurzame bronnen, vermindert u de ecologische impact van uw bedrijfsactiviteiten.

Naast duurzaamheid biedt een veranda ook diverse functionele voordelen voor uw sloopautobedrijf.

Bescherming van voertuigen

Een veranda of woonuitbreiding biedt uitstekende bescherming voor uw voertuigen tegen regen, sneeuw en zonlicht. Dit verlengt de levensduur van uw wagenpark en bespaart u op lange termijn kosten voor onderhoud en reparaties.

Werkruimte

Een veranda kan ook dienen als extra werkruimte voor uw personeel. Dit is vooral handig bij slecht weer, omdat uw medewerkers kunnen blijven werken zonder onderbroken te worden door weersomstandigheden.

Bij het bouwen van een veranda voor uw sloopautobedrijf is een gedegen planning en uitvoering essentieel voor succes.

Professioneel advies

Het is raadzaam om professioneel advies in te winnen bij ervaren aannemers die bekend zijn met de specifieke behoeften van sloopautobedrijven. Zij kunnen u helpen bij het ontwerpen en bouwen van een veranda die perfect aansluit op uw bedrijf.

Vergunningen en regelgeving

Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van alle benodigde vergunningen en regelgeving voor de bouw van een veranda op uw terrein. Het niet naleven van de regels kan leiden tot juridische problemen en vertragingen in het project.

Het bouwen van een veranda voor uw sloopautobedrijf is een slimme investering in duurzaamheid en functionaliteit. Het beschermt uw voertuigen, biedt extra werkruimte en draagt bij aan een milieuvriendelijk imago. Zorg voor een grondige planning en uitvoering, en u zult jarenlang profiteren van uw prachtige veranda.

Veranda bouwen voor sloopautobedrijf

Efficiënte Tips voor het Creëren van een Receptie en Kantoor in een Veranda

Een inspirerende werkplek creëren is tegenwoordig van essentieel belang, vooral als je de luxe hebt van een veranda. Het omzetten van je veranda in een functionele en aantrekkelijke receptie en kantoorruimte kan een geweldige manier zijn om productiever te worden en je werkomgeving te verbeteren. In dit artikel delen we enkele waardevolle tips en ideeën om van je veranda een prachtige receptie en kantoorruimte te maken.

1. Kies de Juiste Locatie

De eerste stap bij het creëren van een receptie en kantoor in je veranda is het kiezen van de juiste locatie. Overweeg de volgende factoren:

 • Natuurlijk Licht: Kies een plek in de veranda waar veel natuurlijk licht binnenkomt. Dit zal niet alleen de ruimte verlichten, maar ook een positief effect hebben op je gemoedstoestand en productiviteit.
 • Uitzicht: Als je de luxe hebt van een prachtig uitzicht vanuit je veranda, zorg er dan voor dat je bureau naar dit uitzicht is gericht. Het kan een geweldige bron van inspiratie zijn tijdens het werken.

2. Investeer in Comfortabel Meubilair

Comfortabel meubilair is essentieel voor een efficiënte werkruimte. Overweeg ergonomische bureaustoelen en een ruim bureau waar je al je benodigdheden kunt plaatsen. Een comfortabele stoel is ook belangrijk voor de receptie, zodat je gasten zich welkom voelen.

3. Gebruik de Juiste Kleuren

Kleuren hebben invloed op onze gemoedstoestand en productiviteit. Kies rustgevende en inspirerende kleuren voor de muren en decoratie in je veranda-kantoor. Denk aan lichte blauwe tinten, zachte groenen, of warme neutrale kleuren.

4. Efficiënte Opbergruimte

Om je veranda-kantoor georganiseerd te houden, investeer in voldoende opbergruimte. Planken, lades en kasten kunnen je helpen om papieren, kantoorspullen en andere benodigdheden netjes op te bergen.

5. Voeg Groen Toe

Planten kunnen een positieve invloed hebben op de luchtkwaliteit en algemene sfeer in je veranda-kantoor. Overweeg om wat kamerplanten toe te voegen om de ruimte op te fleuren en de lucht te zuiveren.

6. Personaliseer de Ruimte

Maak je veranda-kantoor persoonlijk door foto’s, kunstwerken en andere decoratieve elementen toe te voegen. Dit zal de ruimte een unieke uitstraling geven en je inspireren tijdens het werken.

7. Houd het Georganiseerd

Een georganiseerde werkruimte is essentieel voor productiviteit. Zorg ervoor dat je regelmatig opruimt en organiseert om rommel te voorkomen.

8. Gebruik Technologie Slim

Integreer moderne technologie in je veranda-kantoor. Dit omvat goede verlichting, voldoende stopcontacten en een sterke internetverbinding.

9. Overweeg Duurzaamheid

Als je milieubewust bent, overweeg dan duurzame materialen en energiezuinige verlichting in je veranda-kantoor.

10. Creëer een Gastvrije Receptie

Voor de receptiezone, zorg voor een gastvrije sfeer. Voeg comfortabele stoelen toe, decoratieve elementen en een vriendelijke ontvangst.

Met deze tips kun je je veranda omtoveren tot een efficiënte en inspirerende receptie en kantoorruimte. Vergeet niet om je persoonlijke stijl toe te voegen en de ruimte regelmatig te onderhouden voor een optimale werkomgeving.

Een duik in de wereld van hybride auto’s

In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn hoog op de agenda staan, is de hybride auto erg populair. Met innovatieve technologieën en brandstofefficiëntie verandert dit voertuig onze manier van rijden. Wat is een hybride auto precies en wat zijn de verschillende soorten hybride auto’s? Maar ook, wat zijn de nadelen ervan? Wij nemen je mee in de wereld van hybride auto’s.

Wat is een hybride auto?

Een hybride auto wordt aangedreven door zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor. Het combineert het beste van twee werelden door gebruik te maken van brandstof en elektriciteit. De hybride auto kan een aanzienlijk hogere brandstofefficiëntie bereiken dan een traditionele auto. Dit resulteert weer in minder CO2-uitstoot en minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

De eerste hybride auto

In het begin van de 20e eeuw zag de eerste hybride auto het levenslicht. Ferdinand Porsche, de oprichter van het automerk Porsche, ontwikkelde in 1899 de Lohner-Porsche Mixte Hybrid. Deze revolutionaire auto werd aangedreven door een benzinemotor en elektromotoren die in de wielnaven waren geïntegreerd. Hoewel het nog een conceptauto was, legde het de basis voor de hybride technologie die we vandaag de dag kennen. Het was een echte baanbrekende innovatie.

De verschillende soorten hybride auto’s

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten hybride auto’s op de markt, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. De meest voorkomende types zijn:

 1. Parallelle hybrides: Deze hybride auto’s gebruiken zowel de verbrandingsmotor als de elektromotor om het voertuig aan te drijven. Ze kunnen werken met de elektromotor, de verbrandingsmotor of een combinatie van beide. Dit is afhankelijk van de situatie. Parallelle hybrides staan bekend om hun efficiëntie bij stadsritten en in druk verkeer.
 2. Serie-hybrides: In tegenstelling tot parallelle hybrides, worden serie-hybrides voornamelijk aangedreven door de elektromotor. De verbrandingsmotor fungeert in dit geval als een generator die elektriciteit opwekt om de batterijen van de auto op te laden. Serie-hybrides bieden een groter elektrisch bereik en zijn ideaal voor lange afstanden.
 3. Plug-in hybrides: Deze hybride auto’s kunnen worden opgeladen via een extern stopcontact. Ze hebben grotere batterijen en een langer elektrisch bereik in vergelijking met niet-oplaadbare hybride auto’s. Plug-in hybrides bieden het beste van twee werelden. Ze gebruiken elektriciteit voor korte ritten en schakelen over naar de verbrandingsmotor voor langere ritten.

De nadelen van een hybride auto

Hoewel hybride auto’s tal van voordelen bieden, hebben ze ook enkele nadelen waar bestuurders rekening mee moeten houden:

 1. Hogere aanschafprijs: Hybride auto’s zijn over het algemeen duurder dan traditionele auto’s. Dit komt door de geavanceerde technologie en de prijs van de batterijen. De initiële investering kan een struikelblok zijn voor sommige kopers. Tegenwoordig zijn de prijzen wel gedaald en zijn er ook veel tweedehands opties beschikbaar. Kijk eens op Bochane.nl. Hier vind je nieuwe en tweedehands hybride auto’s!
 2. Beperkte laadinfrastructuur: Hoewel plug-in hybrides oplaadbaar zijn, kan de beschikbaarheid van laadstations een uitdaging zijn. Vooral in landelijke gebieden. Dit kan de bruikbaarheid van het elektrische gedeelte beperken, waardoor bestuurders meer afhankelijk zijn van de verbrandingsmotor.
 3. Gewicht en ruimte: Vanwege de extra elektromotor en batterijen zijn hybride auto’s vaak zwaarder en hebben ze minder bagageruimte dan traditionele auto’s. Dit kan invloed hebben op de prestaties en de bruikbaarheid. Vooral voor mensen die regelmatig veel bagage vervoeren kan dit een nadeel zijn.
Aanhanger onderdelen van Aanhangwagendirect.nl

Ben jij opzoek naar een nieuwe aanhanger? Of naar een nieuwe aanhanger onderdelen? Neem dan gerust een kijkje op Aanhangwagendirect.nl. Aanhangwagendirect is een erg betrouwbare verkoper van volledige aanhangers en losse onderdelen daarvan. In deze blog gaan wij wat dieper in op de aanhanger onderdelen die Aanhangwagendirect aanbiedt. Hierbij kan je een voorbeeld nemen de koppelingen en neuswielen, welke is geschikt voor jou?

Banden en velgen

Wanneer je opzoek bent naar de juiste band, ben je bij Aanhangwagendirect aan het goede adres, maar er zijn wel een paar dingen die je moet weten voordat je de juiste band hebt gevonden. Ten eerste heb je de juiste steekmaat nodig, wanneer je deze niet weet kan je niet met 100% zekerheid de juiste banden aanschaffen. Deze kan je opmeten door de 4 bouten op de band van bout tot bout diagonaal te meten. Ook kan je hem opmeten door de 5 bouten diagonaal vanaf bout 1 te meten. Verder is de inchmaat ook erg belangrijk in het vinden van de beste band. De inchmaat kun je vinden door middel van de codes die op de band staan. Op deze code staat als eerste de breedte, vervolgens de hoogte en als laatste de inchmaat. Van deze code, 195/50R13 is de band 13 inch. Bij de code 4.00-8 is de inchmaat 8. Ook wordt er aangeraden altijd het wiel met dezelfde inchmaat te vervangen.

Koppelingen en neuswielen

Ook zijn er veel mensen die opzoek zijn naar een koppeling of een neuswiel voor hun aanhanger. Deze biedt Aanhangwagendirect ook aan. Maar welke op koppeling of neuswiel is geschikt voor jou? Om hierachter te komen moet je weten of de koppeling geremd of ongeremd is. Wanneer de koppeling geremd is, is het merk van de koppeling erg belangrijk. Verder is het heel belangrijk om te weten wat het minimale trekvermogen is. Hierdoor weet je wat er maximaal getrokken kan worden met de koppeling. De bevestigingsnorm en de aansluitmaten zijn ook erg belangrijk. Doormiddel van het typenummer op de koppeling kan je exact dezelfde vervangen!

Een neuswiel is niet verplicht, maar toch gebruiken veel mensen hem wel bij de aanhanger. Dit omdat een neuswiel het heel makkelijk maakt de aanhanger te vervoeren met de hand. Ook zorgt een neuswiel ervoor dat de aanhanger niet op de grond valt wanneer de aanhanger van de trekhaak wordt gehaald. De maatvoering van de neuswielen wordt vaak gebaseerd op het laadvermogen, bij kleinere aanhangers zal je vaak zien dat je 35 mm of 48 mm neuswielen zijn. Voor grotere aanhangers ga je al snel naar de neuswielen van 60 mm.

Aanhanger verlichting

Om veilig de weg op te mogen en kunnen heb je verlichting nodig. Probeer eigenlijk altijd dezelfde verlichting aan te schaffen als dat je nu hebt, maar heb je een 7-polige of 13-polige aansluiting? En hoeveel meter kabel heb je nodig? Dit zijn vragen die erg belangrijk zijn als het gaat om verlichting. Voor vragen over verlichting of algemene vragen kan je contact opnemen met de klantenservice van Aanhangwagendirect.